Ahora si!!

Ara si, Veneçuela encara amb il·lusió el procés de reforma que l'ha de conduïr cap al socialisme. Aquest diumenge Veneçuela, però també els socialistes del món sencer, ens hi jugam molt. A continuació, reprodueixo el comunicat que l'Assemblea bolivariana de Catalunya ha difós per desmentir la quantitat de falsetats que els media han difós sobre la nova constitució bolivariana. Aquí el teniu: 

Amb la campanya del referèndum constitucional a Veneçuela s’ha intensificat la  desinformació i desestabilització contra el govern escollit democràticament de l'actual President Hugo Chávez i contra el procés de canvis socials a favor de les majories empobrides i excloses del país sud-americà.

Els grans grups empresarials que dominen els mitjans de comunicació, i malauradament, també la majoria dels mitjans públics, han pres partit en contra del procés de transformacions, donant una visió completament distorsionada i tergiversada dels canvis que es volen introduir amb la reforma de la constitució.

La primera mentida que no paren de repetir és que la reforma constitucional a Veneçuela, contempla l’elecció vitalícia i la perpetuïtat del president. Però de fet, l’únic que preveu la nova constitució és treure la limitació de mandats per poder-se presentar a les eleccions. A l’Estat espanyol tampoc no hi ha limitació de mandats per a presentar-se com a candidat a les eleccions generals. I cap mitjà de comunicació se li acut de parlar de “presidències vitalícies”.

En canvi, a l'Estat Espanyol sí que hi ha un càrrec vitalici, perpetu i hereditari presentat com a càrrec democràtic i institucional que no escull ningú. Aquest càrrec és el Rei d'Espanya.

Una altra de les mentides que no paren de repetir és que la reforma constitucional a Veneçuela posa en perill la democràcia del país sud-americà. Tot al contrari aquesta reforma ha estat feta amb un elevat procés de participació molt allunyat  del proces de negociació amb elsfranquistes durant la Transició de la constitució espanyola.

Al debat hi han participat la majoria del  sectors populars de Veneçuela, des d'estudiants, pagesos i pageses, treballadors i treballadores, grups de dones i tot un  seguit d'organitzacions populars. Amb la proposta de reforma de la constitució, s’amplien els mecanismes de participació democràtica de la població. El Poder Popular de Veneçuela, el nou òrgan de participació del teixit associatiu, s'eleva a rang constitucional i  serà, si s'aprova la reforma de la Constitució, qui controlarà i administrarà els serveis públics.

La tercera idea falsa que s’està trasmetent és que la reforma suprimeix la propietat privada, quan el que fa realment és reconèixer altres formes de propietat diferent a la propietat privada, com la propietat social o col·lectiva, al costat de la propietat pública o estatal. El que sí fa la reforma és fijar que l’estat ha de promoure la propietat social i col·lectiva, que administraran els òrgans de Poder Popular, i prohibir el latifundi, els monopolis i tota acció especulativa respecte a la renda de la terra. Mesures que xoquen clarament amb els interessos i privilegis d’una minoria, i que en cas que es puguin dur a terme d’una manera efectiva, representaran un pas molt important en l’assoliment de noves fites de justícia social.

Aquestes mesures ens porten a valorar la reforma constitucional proposada com una proposta avançada i molt progressista.

Les organitzacions aplegades a l’Assemblea Bolivariana de Catalunya que fem costat al procés de transformacions a Veneçuela tenim clar que la reforma constitucional vol dir que la ciutadania de Veneçuela haurà de fer pinya amb totes les seves forces per tal que la Revolució pugui continuar avançant.

Fem un crit d’alerta a tot el poble catalá perquè exigeixin informació veraç i rebutgin les campanyes de desinformació.

Encara més quan aquestes  mentides i falsificacions s’estan intensificant en el marc de la campanya de la reforma constitucional i tenen per objectiu preparar a l’opinió pública internacional per a l’ús de la violència contra el govern democràtic de Veneçuela i contra el procés de transformacions socials.

I com que la punyetera pàgina no em deixa penjar directament el vídeo del youtube, vos deix l'enllaç per tal que hi entreu, la cançó és boníssima! Ahora si!

http://es.youtube.com/watch?v=HPi8Gb5-5Is&feature=related

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Ahora si!!

 1. picarol diu:

  uep!!!
  Estic a favor de limitar els anys de mandat d’un cap d’estat i de govern. No m’agrada que a l’Estat espanyol no hi hagi limitació.
  No poden canviar aquest punt??

 2. picarol diu:

  uep!!!
  Estic a favor de limitar els anys de mandat d’un cap d’estat i de govern. No m’agrada que a l’Estat espanyol no hi hagi limitació.
  No poden canviar aquest punt??

 3. Excel·lent article Xisco.
  Efectivament s’han dit moltes mentides sobre Hugo Chàvez i Veneçuela.
  Hem de tenir en compte que aquí comanden les empreses que tenen interessos allà, BBVA, el Santander, Repsol, etc. Totes aquestes empreses espanyoles són les que controlen els mitjans de comunicació de l’Estat Espanyol, per tant és ben normal que facin tot el possible perquè sols coneguem una de les parts del conflicte. No són molt imparcials que diguem.

Els comentaris estan tancats.