Les paranoies d’Esquerra Unida

En poc manco d'una setmana, dos dels blocs més llegits d'Esquerra Unida han trobat a Esquerra el blanc perfecte per apaivagar les seves pors de cara a les eleccions generals. Urxella, el bloc d'Esquerra Unida i Els Verds de Pollença, i el bloc den Grosske, coincideixen, no casualment, a donar els mateixos arguments en contra de la proposta de Bloc Nacional feta per l'assemblea republicana. D'una banda, els dos comencen per criticar que des d'Esquerra es veti el pacte amb EU i EV. I qui els hi ha dit a ells que Esquerra no vulgui pactar amb els Verds? Per descomptat que tampoc hem estat nosaltres els qui hem exclòs EU de la possible coalició, han estat ells autoimposant-se la prohibició de fer-ho amb UM, però és que ficar als Verds pel mig ja té tela. La proposta d'Esquerra és novedosa precisament per que no exclou ningú que aposti pel sobiranisme, tot i que n'hi hagi que, immaculats, no es puguin embrutar en segons quines companyies. Després comenten que des d'Esquerra s'ha obert un bloc a la xarxa, unitat nacional, sorgit en realitat de la societat civil. No és fàcil d'imaginar, quan un està acostumat a mirar de controlar tot moviment social, que n'hi hagi que no ho estiguin per cap partit, i que hi hagi partits que s'estimin més deixar que els moviments socials facin la seva. Deixarem de banda l'argument que compara els nóm del Bloc nacional amb el Front Nacional den Le Pen per pobre i mancat de sentit comú. I per acabar-ho d'adobar, intenten negar, sense gaire convicció, això si, que IU sigui un partit d'àmbit estatal. "Acabáramos!", o jo no sé el que és un partit estatal, o no ho saben ells, una de dues. Esquerra està per la unitat dels partits nacionalistes de les illes Balears, no tancam les portes a ningú, és més, les obrim de bat a bat. Qui estigui per un diputat o diputada amb veu clara en defensa de les Balears a Madrid, al Bloc Nacional, els qui no, del seu pa en faran sopes.[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Les paranoies d’Esquerra Unida

  1. emylse diu:

    Tenint en compte que EU-EV ens hem manifestat conjuntament amb la nostra postura, és lògic que quan EU xerri de la seva postura, també ho faci de manera conjunta amb Els Verds.
    Me costa molt entendre que es pugui fer una coalició pre-electoral amb un partit de dretes, per molt nacionalista que se suposi que sigui, i dic “se suposi”, perquè crec que de nacionalista tenen ben poc.

Els comentaris estan tancats.