De bujes va la cosa

Estam arribant a un punt en que els bujes (altrament anomenats quillos, quinquis…), fan i desfan sense que ningú gosi obrir la boca. El darrer a fer-se famós, un tal Sergi Xavier, ha rebut avui l'ordre de detenció per una agressió vergonyosa a una adolescent equatoriana. El que més em sorprèn, però, és que aquesta ordre arriba, segons la fiscalia, per l'agravant de racisme. I no dic que estigui malament, i tant que s'ha d'anar a pels racistes (siguin racistes amb sud-americans, magribins, negres, orientals, catalans…), com s'ha d'anar, per exemple, a pels masclistes. Però vol dir la fiscalia que si en comptes de dir-li puta sudaca i animalades per l'estil, no li hagués dit res però l'agressió física hagués estat la mateixa, a aquest desgraciat no se l'havia de detindre? Estic fins als… de veure bujes intimidant gent pel carrer, demanant doblers a senyores grans (l'altre dia 3 anormals d'aquests la van emprendre a cosses amb la germana de la meva padrina, que no és equatoriana, per què no els hi volia donar doblers), i actuant amb tota impunitat fent la vida impossible a gent que només vol anar tranquil·la pels carrers. No crec que s'hagin de confondre les coses. Als racistes, canya! Però als bujes maleducats, violents, lladres…que no tenguin mòbil racista, també. A mi em van robar més de tres i més de quatre vegades quan tenia 13 i 14 anys, i tenia cara (que encara la tenc), de ninet innocent, i la policia, una vegada que em van robar la cartera i em van clavar un cop de puny, no va voler saber res per que jo, agosarat, pretenia fer la denúncia en català. Si la justícia actuàs amb una mica més de contundència amb tots aquests quinquis que et fan venir por al cos quan a moltes barriades de Palma vols sortir al carrer passades les deu del vespre, i no només quan surt a la tele i quan hi ha racisme pel mig, les coses serien d'una altra manera. A veure fins quan haurem de conviure amb indesitjables que no saben respectar res ni a ningú. [@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.